Duurzaam uit eten
Brasserie Meelfabriek Zijlstroom is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid in de horeca in de regio Leiden. Dat is het resultaat van jarenlang verduurzamen. Belangrijk, vindt het team van Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. Wij willen namelijk dat volgende generaties op net zo’n fijne planeet kunnen leven als wij. Wat doen we dan zoal op het gebied van duurzaamheid? Nou, het volgende:
Duurzaam eten en drinken
- Keuze in vegetarische gerechten
- Eigen moestuin voor groenten, kruiden en fruit
- Streekproducten
- Biologisch vlees
- Duurzaam gevangen vis + bijvangst
- Wijnen uit Europa
- Biologische wijnkaart in de maak
- Kliekjesdagen
- Zuiveren eigen water
- Gebruik van aquafox (verminderd waterverbruik van de spoelbak)
Duurzame energie
- 100 % groene energie
- Energiezuinige vloerverwarming
Duurzame huisvesting
- Meubilair uit kringloopwinkel en van Marktplaats
- Hergebruik van materialen voor verbouwing
- Ramen van dubbelglas
- In de toekomst: (sfeervolle) led-verlichting
Afval
- Produceren van afval wordt beperkt
- Alle afval wordt gescheiden
Heb jij ideeën of tips wat we nog meer kunnen doen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering? Laat het ons weten!
Je vindt Brasserie Meelfabriek Zijlstroom op de website Duurzaam uit eten en Puur uit eten